maanantai 10. maaliskuuta 2014

I HA NAA! Melkein 20 astetta lämpöä päivisin ja aivan ihananmuhkea auringonpaiste! On aivan tajuttoman I HA NA fiilis vetää hevosilta loimet pois päältä ja antaa niiden pyöriä mielinmäärin tarhoissa ja lekotella auringonvalossa :)

Lauantaina vedettiin Raton kanssa kunnon rallimaasto. Löydettiin tosi kiva reitti, jossa saatto parin kilsan verran painella yhteen suuntaan ja takasinpäin toki sama :D
Ja ponihan meni... mutta miten se meni! Tukka putkella, korvat niin hörössä, ettei niitä soppalusikoita hörömpään saa ja silmät lautasen kokoisina. Paineli menemään minkä kintuistaan pääsi.
Eikä se mokoma tahtonut siirtyä raviin enää sen jälkeen! Se kyllä jarrutti juu, sehän jarruttaa aina, mutta ei se askellajia suostunut vaihtamaan... kunnes tietysti sitten laukkaaminen paikallaan oli hitaampaa kuin ravaaminen eteenpäin ;) Ja taas mentiin! Ties millasta keskiravia se sieltä pisti tulemaan :D

Oli kiva huomata, että spurttaaminen teki tammalle hyvää. Nyt ollaan treenattu monta viikkoa peräjälkeen ja maastolenkit on lähinnä olleet pelkkää käyntiä tai pari hassua ravipätkää. Tuli siis tarpeeseen, vähän kovempi meno.

Sunnuntaina sillä oli vapaapäivä, kuten kaikilla meidän tallin hevosilla. Köpötteli sen tuntinsa koneessa ja ulkoili loppupäivän... edelleen siinä auringonpaisteessa.

Tänään päästiin vihdoin myös kentälle, pois maneesinseinien sisäpuolelta. Itse ratsastan mieluummin kentällä, kesäisin se vain tuppaa olemaan vaikeaa, kun kello yhdeksän jälkeen sinne on aika turha edes yrittää, jos ei tahdo paarmoja kimppuunsa ja palanutta ihoa... hikeä tihkuvaa hevosta unohtamatta. Iltaisinkin onnistuu vasta lähemmäs kahdeksaa :/ Eli aina kun vaan kyetään, tungetaan sinne kentälle. Nyt on vielä pari kuukautta aikaa, ennen kuin ne pahimmat kesähelteet tuppaa päälle. 

Ratto oli tosi pirteä. Vähän se kenkkuili, kun ei olis tahtonut pysyä lyhyenä ja avuilla, mutta muutaman siirtymisen ja temponvaihdon jälkeen saatiin sekin asia ratkaistua. Pomo vielä vähän aikaa katseli meidän menoa ja totesi sen näyttävän paljon paremmalta kuin pari viikkoa sitten mm. tuntuman suhteen. Sanoi myös, että Ratosta on tullut mukavan energinen liikkeissään, ei tarvitse enää jokaista askelta puristaa ulos.

Itselle teki hyvää viime viikkoinen poniorin ratsastus. Sain paljon paremman tuntuman siitä, miten minun pitää ratsastaa vielä paremmin takasia kohti kättä. Poni kun esim. ravaa joko vitosen verran, tai sitten kasin verran, riippuen ihan siitä miten hyvin sen pistää polkemaan sieltä takaa. Ravaahan nuo kaikki läpi selän, mutta ponin kanssa oli hyvä opetella, miten paljon enemmän hevosesta saa ravia irti, kun tuntuma sekä istunta ovat kunnossa ja takaset oikeasti energiset.
Tätä samaa metodia on nyt sitten sovellettu tietysti myös Rattoon ja kyllä sieltäkin vielä vähän enemmän irtoaa. Sen täytyisi vielä paremmin pysyä istunnan alla ja tuntuman oltava vielä tasaisempi, mutta kuten pomokin sanoi, ollaan hyvää vauhtia menossa oikeaan suuntaan. On otettava tietysti huomioon, että Ratolta uupuu vielä vähän voimaa ja lihasta ihan siihen maximaaliseen liikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti