tiistai 18. maaliskuuta 2014

Taas ollaan menty ja tehty...

Kuukausi sitten saatiin talliin uusi ratsutettava. Todella näpsäkkä, 5-vuotias, rautias tamma. Hellurei ja hellät tunteet, siinä on hevosessa virtaa! 
Todella kiltti, ei säpsyile eikä kuikuile, mutta on vain hyvin menevä yksilö. Lisäksi ei ole entisessä kodissaan ihan opetettu kuuntelemaan istuntaa ja edestä jos vähänkään ottaa liikaa, niin heittää pään ylös ja vain menee.

Siinä ollaan taas opeteltu olemaan nopeita apujen kanssa ja istuttu, istuttu, istuttu. Onneksi tyttö oppii nopeasti, joten pari kertaa kun istuu kunnolla vastaan, on hevonen hyvin avuilla ja tällöin aivan ihana ratsastaa. Jahka tuo saa vähän lisää voimaa ja lihaksia, niin sieltä kyllä lähtee liikettä tulemaan ja kunnolla.

Omia vatsa- ja selkälihaksia on tullut rääkättyä pomon GP-ruunan kanssa :D
On aika herkkähipiäinen kaveri eikä karvoja ole kesäaikaan juuri lainkaan ja nyt näin karvanvaihdon aikaan siltä sitten vatsavyö hankasi kainalon auki... vaikka sillä on lampaankarvapäällinen ja ties mitä!
Jotenkinhan se on pidettävä kunnossa ja liikkeessä, joten ei muuta kuin minä selkään ilman satulaa ja menoksi. Kolme viikkoa menty näin ja hyvin toimii :D 
Ruuna jopa tuntuu viihtyvän ilman satulaansa. Välillä se mielellään ottas vähän keskiravia ja maastolenkit on kauhean kivoja, kun tyyppi on sellainen vellihousu, ettei tosikaan. Mutta me pärjäillään ;)

Ratto taas on ottanut nyt viikonlopun yli rauhallisesti. Viime viikko oli aika rankka, joten annettiin vähän lomailla, tämä viikkokin otetaan vielä aika rauhallisesti ja sitten taas jatketaan hommia. 
Raton vuokrauksen tunneille olen päättänyt lopettaa juteltuani pomoni sekä eläinlääkärimme kanssa. Oltiin kolmisin sitä mieltä, että pari kertaa viikossa vuokraajan kanssa juokseminen ja minun treenit päälle on vähän turhan rankka ohjelma tytölle, etenkin, kun joudun vuokraajan jälkeen ratsastamaan hevosen taas irtonaiseksi ja avuille.
Näinpä siis tarjoan sitä joko vain maastoiluun tai lopetan vuokraamisen kokonaan, riippuen nyt ihan sitten vuokraajasta.

Pieni loma on kuitenkin tehnyt sille hyvää, ollaan nautittu aurinkoisista käyntimaastoista ja natusteltu ensimmäisiä uusia ruohotupsuja, mitä tuolta maasta pukkaa :)
Hyvää vauhtia kohti kesää ja laidunkautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti